Viikko 1: Tilanne

Saatesanat

Tästä se alkaa. Tarkoitus on 10 viikon ajan testata kykyäsi nähdä ja tehdä pieniä ja ISOJA ihmeitä. Lähdemme liikkeelle oletuksesta, että (iso) osa ihmeistä jää aina huomaamatta tai tekemättä. Ihmeiden kokemisen kykyä voi kehittää, mutta asiaan pitää paneutua.

Lue viikon tehtävä ja vastaa siihen joko pitkin viikkoa tai viikon lopuksi. Tärkeätä on, että kirjoitat vastauksesi paperille, koneelle, vihkoon tai korteille. Keskity oleelliseen. Kuuntele itseäsi, seuraa mielesi liikkeitä. Ole rehellinen (kirjoitat itsellesi!), älä kaunistele, liioittele, vähättele, synkistele, säikähdä tai sääli itseäsi. Anna mielesi kertoa, pulputa. Pura miinakentät, joita päähäsi on pinttynyt. Se ei käy hetkessä. Aikaa on. Kaikki aika on siinä hetkessä, jota elät.

Ei siis riitä, että hätäisesti pohdit niitä näitä tai että vain vastaat tunnollisesti tehtäviin. Mikään ei siten muutu. Ensin pitää selvittää oma tilanteesi itsellesi ja päätä sitten, miten haluat toimia. Kymmenessä viikossa huomaat näkeväsi monia asioita toisin.

Ihmekuurissa ei syytetä eikä syyllistetä, mutta ei myöskään säälitellä, vaan tutkitaan ja opitaan, voiko apean muuttaa upeaksi ja etsitään keinoja kohottaa mieli kohti arjen ihmeitä.

Tehtävien tarkoitus ei ole kuormittaa sinua vaan kohdistamalla energiasi olennaiseen raivata tilaa, jossa jotain uutta voi kasvaa. Vastaamiseen menee puolisen tuntia.

Aloita Ihmekuuri kiteyttämällä elämäntilanteesi. Millaisia asioita agendallasi on? Millaisia tuntemuksia mielessäsi nyt risteilee? Oletko innostunut tämänhetkisistä hankkeistasi vai teetkö niitä pakosta tai toisten tahdosta? Oletko läsnä omassa elämässäsi vai haluaisitko olla jossain ihan muualla? Onko elämässäsi yhtään omaa tilaa vai oletko vähän tai ihan "tukossa" tekemisestä? 

Piirrä sitten tähänastinen elämänpolkusi. Miten tiesi on kulkenut ja mitä sen varrella on sattunut? Miltä elämä maistui eri elämänvaiheissa?

Kiteytä kolmanneksi mitä olet elämässä oppinut. Onko sinulla mottoa, ohjenuoria, suuntaviittoja, "voimasanoja"? Millaisilla lauseilla ohjaat itseäsi, miten nostat itsesi ahdingosta tai palkitset onnistumisesta?

Millaisia ihmeitä olet elämässäsi kohdannut? On tärkeä huomata, että ihmeitä on jo tapahtunut. Elämä osaa yllättää, on aina osannut... Älä tyydy toteamaan ilmeisiä ihmeitä, vaan kaiva vähän syvemmälle. Ihmeitä luuraa ihmeellisissä paikoissa ja asioissa.

Lopuksi pohdi vielä, mitä odotat Ihmekuurilta, millaisia ihmeitä haluaisit sen aikana kokea ja miksi? Mitä toivot Ihmekuurin aikana tapahtuvan ja mitä aiot tehdä toisin? Uskotko, että ihmeitä voisi alkaa tapahtua ja millaisia ne olisivat?

Starttiviikon tehtävät ovat aika työläitä, mutta kuurin perusta kannattaa valaa vakaaksi. On hyvä hetkeksi pysähtyä tunnustelemaan miltä elo tuntuu ja mitä on jo ehtinyt kokea. Ja jos viikko ei riitä, käytä kaksi. Älä kuitenkaan yritä olla liian tunnollinen. Tärkeintä on antaa mielen työstää viikon teemaa arjessasi.

Kirjoita vastauksesi käsin vihkoon tai paperille, tietokoneelle tai lapuille. Tyyli on vapaa. Jos tahdot auttaa muita kokemaan ihmeitä, kirjoita keskeisiä havaintojasi alla olevaan viestikenttään tai lähetä ne sähköpostilla osoitteeseen info@ihmekuuri.com

Voit seurata Ihmekuurin etenemistä blogipäiväkirjassa, jossa viikon tehtäviin ohjataan päiväkohtaisesti. 

Pääset lukemaan muiden osallistujien vastauksia Ihmetorilla, mutta se edellyttää rekisteröitymistä (10 €). Voit myös käydä katsomassa tai kommentoimassa Ihmekuurin etenemistä Facebookissa.  

Tehtävät 1

1.   Kuvaile elämäntilanteesi ja -tunnelmiasi tällä hetkellä. 

2.  Kirjaa tähänastisen elämänpolkusi merkkipaaluja.

3.  Mitä olet elämässä oppinut?

4.  Millaisia isoja ja pieniä ihmeitä elämässäsi on tapahtunut?

5. Mitä odotat Ihmekuurilta?